MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Pel que que fa a la memòria, podem distingir entre la memoria a curt termini i la memoria a llarg termini. La memoria a curt termini es la que retè la informació conscient amb una duració limitada (uns minuts) i amb una capacitat máxima de 5 ó 6 ítems i la memoria a llarg termini permet reternir la información permanentment, la seva capacitat és il.limitada i la información es reté inconscientment.

 

La memoria també es pot diferenciar en funció dels tipus de canals sensorials: memoria visual, auditiva i visomotora. La memoria visual és la habilitat per recordar experiències visuals prèvies en la forma motora adequada. La memoria auditiva fa referencia a l’ habilitat per retenir i recordar estímuls que arriba pel canal auditiu i la memòria visomotora es l’habilitat per reproduir experiències visuals prèvies en la forma motora adequada.

 

Per una altra banda, també tenim episódica que emmagatzema la experiències e información vital i biográfica; la memoria semántica, necessària per fer ús del llenguatge i la memoria de reconeixement que ens permet identificar alguna cosa que hem percebut previàment.

 

És important identificar aquestes variables davant d’ un nen amb un trastorn d’ aprenentatge. En l’ etapa escolar, ens podem trovar amb nens que no retenen bé les explicacions orals o presenten dificultats a l’ hora d’estudiar imatges visuals o retenen bé durant un període de temps curt però passat una estona ja no s’ enrecorden.

 

 

« Tornar