MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

ALTERACIONS DE LES CONDUCTES EDUCATIVES ALIMENTÀRIES

 

Conductes alimentàries anòmales i la preocupació pel pes posen en alerta als pares, que busquen molts cops angoixats solucions per fer menjar al nen. Moltes vegades els pares no disposen de nocions adequades d’alimentació o les estableixen massa rígides, insisteixen excessivament en els modals o en la disciplina, o presenten angoixa.

 

Tot això els condueix als pares a subornar al nen, persuadir-lo, distreure’l, , inventar jocs molt peculiars, castigar-lo, donar-li menjars entre hores o deixar-lo escollir el menú. Aquestes accions generalment mantenen el problema. Els mètodes negatius generen aversió a les hores de menjar, i els altres mètodes fan entendre al nen que pot manipular l’entorn i disposar de la seva atenció quan no menja bé. És important flexibilitzar les fites alimentàries, no mostrar ansietat, tindre horaris en l’alimentació, no donar menjars entre hores, mostrar naturalitat en els àpats, fer atractiu el menjar, respectar la tolerància als aliments, elogiar la bona conducta, les petites aversions, i el procés de reafirmació del nen en el menjar propi de cada etapa.

 

Les pautes educatives i són imprescindibles a aquest procés, en el que fàcilment els nens poden acabar aprenent que les hores de menjar són l’ambient ideal per cridar l’atenció.

 

« Tornar