MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Alteracions en l’ hàbit de la son

 
L’ infant pot arribar a fer associacions inadequades, generant-li una distorsió i desestructuració de la son per la manca adquisició de l’ hàbit de la son; sovint la causa d’ aquesta alteració són degudes a pautes educatives inadequades envers a la son o a les modificacions que fan els pares per intentar que l’ infant és dormi.
 
Sovint són nens molt desperts, que capten intensament els estímuls de l’ entorn amb inseguretat i ansietat. Tendeixen a presentar gran dependència de la persona que els cuida i poden mostrar-se irritables durant el dia. Mentre dormen, acostumen a estar inquiets i qualsevol soroll fa que despertin.
 
En aquests casos, és de gran importància que s’ estableixi una rutina com marcar un horari fixa i establir un ritual quan el nen s’ hagi d’ anar a dormir. Seria recomanable dur a terme alguna activitat que ajudi al nen a estar calmat i tranquil quan s’ acosta l’ hora de la son.
 
Cal tenir en comptes determinats factors externs que poden influir en la son de l’ infant, com la fatiga física i/o mental, la nutrició, etc,..
 
Els pares han de marcar unes pautes per anar a dormir amb un horari establert que asseguri el descans de l’ infant dormint un mínim d’ hores. Ja que un descans inadequat, pot interferir negativament en la consolidació dels aprenentatges i en una millora del creixement d’ aquest.

 

« Tornar