MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Dislèxia

És una dificultat d’aprenentatge en què la capacitat d’un nen per llegir o escriure està per sota del seu nivell d’intel·ligència. Es tendeix a fer servir aquest terme de manera àmplia davant de qualsevol problema de lectura. Parlant amb propietat, la dislèxia és la dificultat per llegir causada per un impediment cerebral relacionat amb la capacitat de visualització de les paraules. En llenguatge mèdic es diu ceguesa congènita de les paraules; els mestres la solen denominar impediment per llegir.
La gent amb dislèxia sol invertir les lletres quan tracta d’escriure una paraula encara que sàpiguen lletrejar. També solen escriure algunes lletres a l’inrevés o invertides. La lectura és difícil perquè no poden distingir determinades lletres o les inverteixen mentalment. Encara que fins fa poc es qualificava als nens amb dislèxia com “incapacitats per aprendre”, la majoria poden aprendre i els seus problemes no estan relacionats amb la intel·ligència. De fet, molts dislèxics són molt intel·ligents i alguns arriben a un èxit extraordinari.
Causes
No hi ha cap seguretat sobre la causa de la dislèxia. Es creu que l’origen és una falta del sistema nerviós central en la seva habilitat per organitzar símbols gràfics.

« Tornar