MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Dolors abdominals, mals de cap i altres somatitzacions

 

Els dolors i malestars físics d’ origen psicològic es denomina somatitzacions. Els nens poden somatitzar les seves emocions puntualment perquè encara están en desenvolupament les vies d’ expressió.

 

Les somatitzacions poden ser lleus, però també poden generar trastorns psicosomàtics més greus quan desencadenen en malalties mèdiques i estàn fonamentats en condicions psiquiàtriques. Entre les somatitzacions podem trovar: mal de cap, mal de panxa, vòmits, punxades al pit, etc,..

 

Si les somatitzacions són recurrents, poden tenin un valor clínic significatiu. En aquests casos, es necessari descartar la causa mèdica, tenir en compte els factors ambientals estressants i els estils d’ afrontament que poden ser negatius i ansiosos. Posteriorment es realitzarà un diagnòstic i tractament especialitzat.

 

En les somatitzacions

Davant les somatitzacions cal no fer un rodatge d’especialistes i d’excessives proves mèdiques que puguin perllongar els símptomes ( un cop descartat l’origen mèdic ), no prestar-hi excessiva atenció ( que podria implicar una major presentació dels símptomes per captar l’atenció de l’ambient ), i cal mantindre la calma per no angoixar més al nen front els símptomes, distreure’l i fer que no hi pensi  i ajudar al nen a expressar les causes i el malestar de forma més adaptativa.

« Tornar