MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Signes d’alarma als 3 i 6 mesos

 

En el primer mes de vida, el nadó pot dur les mans a la boca, fer força amb els punys i fer moviments reflexos com: el reflex de succió, el reflexmoro (resposta d’ obrir i tancar braços davant un sobresalt), reflex de la marxa (moure les cames com per caminar si toca una superfície mentre aguantem al nadó per les aixelles) i el reflex plantar i palmar (t’ agafa el dit amb les mans i els peus).

 

El nadó realitza inicialment moviments espasmòdics i inconnexes i poc a poc es desenvolupen uns de més suaus. En el primer mes aprèn a aixecar una mica el cap i girar-lo una mica, especialment quan està estirat.

 

En el segon i tercer mes continua l’ activitat reflexa pot obrir les mans i obrir els braços en fora per retenir objectes; les cames es tornes més fortes i actives (pot començat a col.locar-se boca amunt, començar a donar-se la volta i estirar-se amb una postura arquejada). S’ enforteix la musculatura del coll i comença aixecar-lo amb més força durant uns segons intentant aixecar el pit per mirar al voltant seu.

 

Entre el quart i sisè mes, el nen pot donar-se la volta (volteig), comença a seure, inicialment recolzant els braços i progressivament sense recolzament. Fa servir la prensió manual global (prensió de força) i pot suportar el pes del cos amb les cames, passar-se objectes d’ una ma a l’ altre i allargar el braç i agafar objectes.

« Tornar