MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Somniloqui i narcolèpsia

 

S’ anomena somniloquia els episodis de parla que es produeixen durant el son. Es tracta normalment de l’emissió de paraules inintel·ligibles o un conjunt d’elles formant frases curtes. Poden acompanyar-se de rialles, crits o plors. No acostumen a despertar al nen, però solen ser molestes per a les persones de l’ entorn. Pot expressar un problema emocional o d’estrès encara que també pot ser un símptoma totalment normal i sense cap significació clínica.

 

La ofensa capitis nocturna, consisteix en fer cops rítmics del cap contra el coixí o la paret al intentar agafar el son. Poden també aparèixer sons guturals. Normalment apareix en el moment de quedar dormit. Sol començar als 9 mesos i normalment, no persisteix més dels 4 anys. Una altra alteració de la son equivalent es la presència de conductes repetitives e involuntàries, com per exemple el balanceig de varies parts del cos per adormir-se.

 

Es poc habitual en l’ infància la narcolèpsia, caracteritzada per la presència durant un mínim de 3 mesos d’atacs de son reparadora irresistible diàriament. És perillós per les seves conseqüències.

 

« Tornar