MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

TCA: Anorèxia i Bulímia

Els TCA són trastorns mentals caracteritzats per un comportament patològic davant de la ingesta alimentària i una obsessió pel control de pes. Són trastorns d’origen multifactorial, originats per la interacció de diferents causes d’origen biològic, psicològic,
Els TCA més coneguts són l’anorèxia nerviosa i la bulímia nerviosa, però també n’existeixen d’altres, com el trastorn per afartament, l’ortorèxia (l’obsessió pel menjar sa), i la vigorèxia (l’obsessió per l’exercici físic).
Els TCA són malalties greus però es poden curar si la persona fa tractament amb un equip de metges i psicòlegs especialitzats en TCA. Són tractaments llargs i complexes. Un tret habitual d’aquests trastorns és lamanca de consciència de malaltia per part de la persona afectada. Això vol dir que la persona afectada no és capaç d’identificar les conseqüències negatives del trastorn, ni de la necessitat de fer tractament, ni tampoc dels beneficis d’aquest. Aquest fet dificulta l’adherència al tractament en alguns casos. Si això succeeix, el paper de la família és especialment important per intentar que la persona afectada rebi el tractament que necessita tot i que no col·labori en rebre’l.

« Tornar