MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Trastorns psicosomàtics

Els Trastorns Psicosomàtics són els quadres clínics amb símptomes físics que no estan provocats per causes orgàniques, o que, si ho estan, aquests símptomes es veuen incrementats per causes psicològiques.
Normalment, les persones que pateixen un trastorn psicosomàtic visiten diferents especialistes en medicina i cap d’ells troba la causa dels seus símptomes. La psicologia sol ser l’últim recurs per als pacients, que normalment desconeixen aquest trastorn, i els sorprèn saber que els símptomes físics també poden tenir causes psicològiques.
És fàcil veure que hi ha una relació entre el cos i la ment. És un fet que està demostrat, i que a més podem comprovar quan els símptomes que experimentem quan algú ens espanta i experimentem, per exemple, taquicàrdia, sensacions incòmodes a l’estómac, ofec, marejos, etc. El mateix succeeix amb molts dels símptomes dels que no trobem la causa orgànica que els origina.
Alguns dels trastorns psicosomàtics més freqüents són els trastorns cutanis (picors, acne, dermatitis, urticària i alopècia areata), trastorns gastrointestinals (còlon irritable, gastritis crònica, úlcera pèptica, restrenyiment), endocrins (hipertiroïdisme i hipotiroïdisme), migranyes i cefalees tensionals .

« Tornar