MEDICAL SALUS
Centre Mèdic La Bisbal d´Empordà

Plaça Nova, 9, 17100

La Bisbal d’Empordà, Girona

Tel. 972 64 14 05

info@medicalsalus.com

Terrors nocturns, somnambulisme i bruxisme

 

Els episodis on el nen s’assenta bruscament al llit i comença a cridar i plorar amb una expressió facial de terror i signes de intensa ansietat és que es denomina terrors nocturns. L’ Infant no acostuma a despertar-se fàcilment encara que tingui els ulls oberts, tot i els esforços d’altres persones de despertar-lo. Si finalment això s’aconsegueix, el nen es mostra confós, desorientat durant uns minuts i amb por. A l’endemà no se’n recorda ni del somni ni del succeït, a diferència dels malsons, on si s’ enrecorden de l’episodi.

 

El sonambulisme es caracteritza per l’existència d’episodis en els que el nen s’incorpora de forma brusca de llit i inclús pot aixecar-se i començar a deambular amb total indiferència cap al seu entorns. Els ulls poden estar oberts i la mirada fixa. El nen pot pronunciar una o algunes paraules normalment sense coherència.
 
El  bruxisme és l’hàbit inconscient que comporta un fregament de les dents durant la nit o el dia. Sovint són conseqüència de situacions que requereixen molta tensió emocional o una gran concentració i s’hi reacciona de manera inconscient serrant les dents, habitualment per la nit. Entre els símptomes que desencadenen està el notar sorolls en obrir i tancar la boca, el nen pot arribar a tenir dolor a la mandíbula i les dents poden presentar desgast dental. A part d’això, aquesta alteració també pot ser conseqüència de parasitosis intestinal per oxiürs, i no per l’estat d’angoixa i de tensió emocional que s’ha comentat abans, en aquest darrer cas els nens poden també riure dormits sense cap causa aparent.

 

« Tornar